Home
Diensten
Algemene reinging
Siloreinging
Tankcleaning
Droogijsstralen
Gevelreiniging
Hogedrukreiniging
Straalwerkzaamheden
Conserveren
Werk
Contact
Zo vindt u ons

Gevelreiniging 

Al jarenlang zijn wij actief in het reinigen van gevels van kantoren, bedrijfshallen, woonhuizen, winkelcentra en overheidsgebouwen waarbij we naast hogedrukreinging ook gebruik maken van handreiniging en droogijsstralen. Vanzelfsprekend behoort glasbewassing tot een van de taken die worden uitgevoerd na de gevelreiniging.

Tucker Pole

 

Tucker Pole is volledig ontwikkeld voor het reinigen van glas. Het bewassen van glas verschilt sterk van het reinigen van gevelbeplatingen. Allereerst heeft glas een zeer glad oppervlak, waardoor het minder vervuilingen vasthoud. Daarnaast is glas minder vuil, aangezien het vaker wordt gewassen (3 – 6 keer per jaar). Gevelbeplatingen houden daarentegen meer vuil vast en worden veel minder vaak gereinigd (1 keer per 3 – 10 jaar).

Tucker Pole vs Handmatig borstelen

Er zijn nog meer verschillen tussen beide methoden. Doordat er met de Tucker Pole vanaf de grond tot op 13,5 meter hoogte gewerkt kan worden, is de arbeidsbelasting zeer hoog. Dit omdat deze Tucker Pole doorgaans 10x zwaarder is dan een gevelreinigingsborstel. Daarnaast kan de persoon vanaf de grond niet zien wat hij op hoogte aan het doen is. Ook stroomt er constant water uit de borstel, wat ideaal is voor het bewassen van glas, maar bij handmatig borstelen doen juist de reinigingsmiddelen het werk. Als deze reinigingsmiddelen geen zouden effect hebben, hadden wij deze niet toegepast.

Handmatig borstelen

Allereerst worden reinigingsmiddelen, die zijn afgestemd op het type gevelbeplating, aangebracht op de gevelbeplating. Hierdoor worden de vervuilingen losgeweekt. Door vervolgens de gevelbeplating te borstelen, worden de reinigingsmiddelen gereactiveerd en worden de verontreinigingen losgemaakt van de ondergrond. Uiteindelijk wordt met water onder hoge druk, de gevel schoongespoeld.

Kwaliteit zonder beschadigingen en beter voor milieu

Het voordeel van deze methode t.o.v. andere veelgebruikte methoden, zoals Tucker Pole en hogedruk reiniging, is dat een veel hogere kwaliteit bereikt kan worden, zonder de ondergrond te beschadigen. Dit komt omdat de reinigingsmiddelen het werk doen. Daarnaast staan wij vlakbij het te reinigen oppervlak, zodat wij ook kunnen zien wat we doen. Ook is deze methode beter voor het milieu, omdat er veel minder water wordt verbruikt en de reinigingsmiddelen biologisch afbreekbaar zijn. Tevens is warm water voor deze methode niet nodig, wat onze milieubelasting sterk verminderd

Grafittiverwijdering

Met onze toeleverancier Falch, specialist in hogedruk -en reinigingsapparatuur testen wij geregeld de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reinigingstechnieken zoals bijvoorbeeld grafittiverwijdering waarbij het water en de verf direct wordt afgezogen. ideaal toch?

 


Top

Biedt oplossingen voor alle vervuilingen | info@peterscleaning.nl