Home
Diensten
Algemene reinging
Siloreinging
Tankcleaning
Droogijsstralen
Gevelreiniging
Hogedrukreiniging
Straalwerkzaamheden
Conserveren
Werk
Contact
Zo vindt u ons

 

Iceblasting 

Droogijsstralen in het Nederlands, ook hierbij loopt Peters Cleaning voorop en investeerde direct in deze  door NASA ontwikkelde revolutionaire reinigingstechniek. Een straaltechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecycled CO2 wat onder hoge druk tot vaste vorm is samengeperst. Dit zogenaamde droogijs wordt tot schilfers gemalen en deze schilfers worden als straalmedium voor de droogijsstraalmachine gebruikt.

Een unieke reinigingsmethode met maar 1 afvalstroom, het bevroren product het droogijs verdampt immers. het onderstaande plaatje geeft het proces stap voor stap weer.

 

Door de hoge druk in combinatie met de temperatuur van het droogijs ( -72C) komt tijdens het inslaan van de droogijskorrel op het te reinigen oppervlak heel veel kracht vrij. De kou heeft de te reinigen vervuiling bevroren waardoor tijdens de inslag het vuil direct loskomt van het materiaal. Hierdoor wordt het te reinigen materiaal dus ook niet beschadigd.

Bijkomend voordeel is dat CO2 niet geleidend is en dus ook geen stroom geleid, hierdoor kunnen stroomkasten en bedradingen gewoon worden gereinigt zonder dat ze spanningsvrij gemaakt hoeven te worden.

Deze reinigingstechniek is ideaal in de voedingsmiddelenindustrie omdat door de zeer lage temperatuur de bacterien tijdens de reiniging direct worden gedood. Geen enkel hoekje is onbereikbaar meer dus overal word de vervuiling verwijderd en ziet het materiaal er weer als nieuw uit.

Droogijsstralen is niet abrassief en kan worden toegepast op ieder materiaal.

                                                  

                                 VOOR                                                                                                                           NA

 


Top

Biedt oplossingen voor alle vervuilingen | info@peterscleaning.nl